Wat heb je al die jaren gedaan?

Ik haalde mijn bachelor en ging schrijven. Ik interviewde heel veel mensen, schreef mooie verhalen, soms slechte artikelen, maar steeds vaker goede stukken. Ik groeide en ontwikkelde. Ik werkte ruim 12 jaar als crossmediaal redacteur bij de EO. Sinds 2017 werk ik als marketing & communicatie specialist bij Compassion. Daarnaast maakte ik magazines voor verschillende organisaties waarbij ik vrijwilligers trainde en aanstuurde. Ik (her)schreef webteksten en artikelen voor de meest uiteenlopende bedrijven.

Waar ben je het meest trots op?

Het maakt me blij als iemand achteraf zegt: ‘Dit is precies wie ik ben. Je hebt me heel goed neergezet.’ Dit is waarschijnlijk het mooiste compliment dat je kunt krijgen als schrijver. Ik schrijf graag teksten die mijn klanten, maar ook hun publiek verrassen. Daarnaast ben ik trots op de magazines die ik als hoofd- en eindredacteur heb gemaakt. Het geeft veel voldoening als een idee dat in je hoofd zit uiteindelijk voor je ligt. Zeker als het ook zo mooi is als je hoopte, of zelfs mooier.

Wat is je droom?

Jouw verhaal vertellen in een tekst die raakt. Die precies zegt wat er wordt bedoeld. Die door de juiste woordkeus, toon en sfeer de spijker op z’n kop slaat. Ik vind het prachtig om mensen te bereiken met een inspirerende boodschap.

Waarin onderscheid jij je?

Ik ben er goed in om jouw verhaal van een andere kant te bekijken. Ik denk buiten jouw referentiekader en zet de bril van de lezer op als ik schrijf. Ik ben creatief en werk tegelijk nauwkeurig. Ik ben nuchter, realistisch, kritisch, grappig en loyaal. Kortom: prettig om mee samen te werken.

Wat moet ik nog meer van je weten?

Ook al wist ik niet van kinds af aan wat ik wilde worden, ik ben blij dat ik mijn droomvak heb gevonden én er goed in ben geworden. Ik ben Francien en ik schrijf jouw verhaal. Meer weten over mijn verhaal? Neem gerust contact met me op.

Contact